Ρευστοποιήσεις σε Χ.Α. και ΗΔΑΤ

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές μετοχές- Άνοδος για τα άλλα ομόλογα του ευρώ
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 18:09
UPD:18:18
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπό ισχυρή πίεση βρέθηκαν σήμερα τόσο οι ελληνικές μετοχές όσο και τα ελληνικά ομόλογα. Το ταμπλό στο Χ.Α. κοκκίνησε επηρεαζόμενο και από το αρνητικό διεθνές κλίμα, που εστιάζει στις επιθέσεις Τραμπ κατά Γαλλίας, αλλά και το σήμα που έστειλε ότι η συμφωνία με την Κίνα μάλλον θα αργήσει. Τα ελληνικά ομόλογα είδαν τις αποδόσεις τους να ανεβαίνουν κι όλα- κόντρα στο ρεύμα που είχαμε στην υπόλοιπη Ευρώπη με τιμές να ενισχύονται και αποδόσεις να υποχωρούν. 

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,31% στις 881,28 μονάδες σε μία συνεδρίαση κατά την οποία η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε τα 76 εκατ. ευρώ. Πτώση 1,34% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ μικρότερες ήταν οι πιέσεις στις εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με τον δείκτη τους να υποχωρεί 0,7%. 

Στο στόχαστρο βρέθηκαν και σε αυτή τη συνεδρίαση οι τίτλοι των τραπεζών, που υποχώρησαν 1,42%. Απώλειες άνω του 2% είχαν και τα βιομηχανικά προϊόντα, ενώ οι περισσότεροι κλάδοι βρέθηκαν στο κόκκινο. Στον αντίποδα σε θετικό έδαφος, με κέρδη της τάξης του 1%, κρατήθηκαν οι κλάδοι εμπορίου και χημικών.΄

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης καταγράφει πτώση 0,6%. Απώλειες 1,3% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο και 1,1% για τον CAC 40 στο Παρίσι. Σε θετικό έδαφος παραμένει πάντως ο γερμανικός DAX. 

Την ίδια ώρα στην ευρωπαϊκή αγορά κρατικού χρέους,  oι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων παρουσίασαν μικρή πτώση μετά το χθεσινό άλμα. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς υποχώρησε στο -0,33%. To αντίστοιχο ιταλικό είδε την απόδοσή του να μειώνεται κατά 5 μονάδες βάσης, στο 1,30%, ενώ του ισπανικού δεκαετούς υποχώρησε κατά 8 μονάδες βάσης, στο 0,41%. 

 Το θετικό κλίμα για τα ομόλογα δεν κατάφεραν να  εκμεταλλευθούν οι ελληνικοί τίτλοι. Η απόδοση του δεκαετούς σκαρφάλωσε έως και το 1,58% και έκλεισε σοτ 1,57% από 1,52% χθες. Καταγράφηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 14 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα