Citigroup: Αναλαμβάνει τη «διάσωση» επτά SIVs

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 10:22

ΕΠΤΑ προβληματικά επενδυτικά fund και χρέος ύψους 58 δισ. δολαρίων αναλαμβάνει η Citigroup, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει αναγκαστικές πωλήσεις παγίων, οι οποίες θα πλήξουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα των ΗΠΑ βάσει ενεργητικού, αργά την Πέμπτη, θα «διασώσει» δομημένα επενδυτικά «οχήματα» – τα λεγόμενα SIVs – αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα κεφάλαια που αυτά διαχειρίζονται, ύψους 49 δισ. δολαρίων.

Στον απόηχο της είδησης, η Moody’s Investors Service υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας σε Aa3, στο τέταρτο υψηλότερο επίπεδο, από Aa2 που ήταν την Πέμπτη.

Όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Moody’s, Sean Jones, η τράπεζα θα προχωρήσει πλέον σε μεγαλύτερες διαγραφές στην αξία ενεργητικού συνδεδεμένου με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια και εγγυημένες δαναειακές υποχρεώσεις (collateralized debt obligations).

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχες κινήσεις με την Citigroup προέβησαν πρόσφατα και οι HSBC Holdings, Societe Generale και WestLB, προκειμένου να αποτρέψουν αναγκαστικές εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα