Η νέα εκπρόσωπος της Γερμανίας στην ΕΚΤ θα καταψήφιζε το QE2, αλλά...

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 14:51
UPD:14:55
ecb/Hannah Maher

Η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, νέα εκπρόσωπος της Γερμανίας στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, θα είχε επίσης καταψηφίσει την πρόταση Ντράγκι για δεύτερο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης τον Σεπτέμβριο, όπως και η προκάτοχός της, Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ, που παραιτήθηκε εξαιτίας της διαφωνίας της με την πολιτική του Ιταλού τραπεζίτη. Ωστόσο δήλωσε πως θεωρεί «θεμιτό εργαλείο» την ποσοτική χαλάρωση και αντιλαμβάνεται την ανάγκη για χαλαρή νομισματική πολιτική. 

«Δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν απολύτως απαραίτητο να επαναφέρουμε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εκείνη την εποχή. Εάν είχα ψηφίσει ίσως να είχα πει και εγώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε» τόνισε σε ακρόασή της στο Ευρωκοινοβούλιο, για να προσθέσει ότι η αντίθεσή της αυτή δεν θα άλλαζε πολλά, αφού και πάλι θα έβγαινε απόφαση υπέρ του QE-2. 

Παρόλα αυτά η Σνάμπελ έδειξε πως είναι έτοιμη να ξεπεράσει πιθανές διαφορές και διαφωνίες  και να επιδιώξει συμβιβασμούς. Τόνισε δε πως θα υπηρετήσει το σύνολο της οχταετούς θητείας της- απαντώντας έτσι εμμέσως στην κριτική που έχουν δεχθεί άλλοι εκπρόσωποι της Γερμανίας στην ΕΚΤ, οι οποίοι και αποχώρησαν νωρίτερα. 

 naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα