Αγορές: Η Ευρώπη αντιστέκεται στον εμπορικό πόλεμο

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 11:28
UPD:11:30
REUTERS/STAFF

Aνοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την κλιμάκωση των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο και τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν την προηγούμενη συνεδρίαση,, καθώς τα «τύμπανα» του εμπορικού πολέμου τρόμαξαν για μία ακόμη φορά τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,4%, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές χημικών και τεχνολογίας σημείωναν τις υψηλότερες επιδόσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από Αργεντινή και Βραζιλία, ενώ σήμερα η Ουάσιγκτον έθεσε στο στόχαστρο τα γαλλικά προϊόντα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή δασμών έως και 100%. 

Οι εμπορικές εντάσεις ασκούν πιέσεις στις μετοχές πρώτων υλών, που υποχωρούσαν 0,38% και εμφάνιζαν έντονη μεταβλητότητα. Στο επίκεντρο και οι γαλλικές εταιρείες πολυτελών ειδών λόγω των εξελίξεων. Οι μετοχές των Kering, Hermes και LVMH κατέγραφαν απώλειες πάνω από 1%. Ο γενικός δείκτης CAC 40 του Παρισιού ήταν οριακά ενισχυμένος.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ήταν ενισχυμένος 0,74%, ενώ ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούσε 0,46%. Κέρδη πάνω από 1% για τον FTSE MIB του Μιλάνου.

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • PX1



Σχολιασμένα