ΑΓΟΡΑ: Τα εταιρικά deals που πρωταγωνιστούν

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 10:20
UPD:10:21

Πλούσιο το επιχειρηματικό μενού των ημερών με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, εκδόσεις ομολόγων και διαπραγματεύσεις για εξαγορές. Τι ξεχωρίζει. 

Mε ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η παρουσίαση της Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της περιοδικής ενημέρωσης των αναλυτών. H εταιρεία υποδέχεται τους παράγοντες της κεφαλαιαγοράς στα γραφεία της στο Μαρούσι. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα θεμελιώδη μεγέθη του ομίλου - σε συνέχεια της ισχυροποίησης της θέσης του με την έκδοση ευρωομολόγου 500 εκατ. ευρώ - αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Αύριο παίρνει σκυτάλη η Quest, που έχει προγραμματισμένη παρουσίαση στους αναλυτές στο Χρηματιστήριο ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση της Briq, με επίκεντρο την αύξησηση κεφαλαίου της.

Αυτή την εβδομάδα πάντως τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχειρηματική σκηνή έχει η Ελλάκτωρ ενόψει του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών για ευρωομόλογο 600 εκατ. ευρώ. Η ρευστότητα θα απελευθερώσει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού ομίλου σε τομείς αιχμής.

Μικραίνει το καλάθι των προσδοκιών στην Εθνική Ασφαλιστική αν κρίνουμε από την απουσία ηχηρών υποψηφίων σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού. Από τις υποψηφιότητες που κατέθεσαν προσφορά και απέκτησαν πρόσβαση στο data room της εταιρείας προκειμένου να καταλήξουν σε δεσμευτικές προσφορές, ήτοι CVC Capital, Centerbridge, Lone Star και Ι3CP, η πρώτη φαίνεται να έχει το προβάδισμα λόγω της έκθεσής στον τομέα της Υγείας, με σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Όμως ακριβώς λόγω της απουσίας ασφαλιστικών ομίλων στην τελική ευθεία κερδίζει έδαφος το σενάριο της παράτασης της διαδικασίας αλλά και της διάθεσης μετοχών μέσω IPO με private placement από στρατηγικό επενδυτή, κάτι που μένει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Σε έναν άλλο διαγωνισμό, αυτόν για τη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, την πρόταση της Impala του Δ. Βιντζηλαίου προκρίνουν κατά τις πληροφορίες οι τράπεζες έναντι της πρότασης της Lime Capital.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα