Euromonitor: Το Χογκ-Κογκ πιο δημοφιλής προορισμός παγκοσμίως - 43η η Αθήνα

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 12:38
Shutterstock

Το Χογκ-Κογκ φαίνεται πως θα διατηρήσει και φέτος τα σκήπτρα της πόλης που αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό παγκοσμίως, παρά τις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των ξένων επισκεπτών.  Η Νέα Υόρκη αναμένεται φέτος να βρεθεί εκτός δεκάδας. Η Αθήνα βρίσκεται στην 43η θέση στο σύνολο των 100 κορυφαίων πόλεων στην κατάταξη της Euromonitor International, έχοντας κερδίσει δύο θέσεις.

Από την έκθεση «Τοp 100 City Destinations» της Euromonitor International προκύπτει ότι οι προορισμοί στην Ασία κυριαρχούν στη λίστα, με περισσότερες από 40 νέες εισόδους. Μετά το Χογκ-Κογκ, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Μπαγκόγκ, ακολουθούμενη από τοΛονδίνο, Μακάου και τη Σιγκαπούρη. Το Λονδίνο προβλέπεται ότι θα παραμείνει εντός της πεντάδας, αν και αναμένεται να υποχωρήσει κατά δύο θέσεις, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit. Το Παρίσι βρίσκεται στην έκτη θέση, ενώ το Ντουμπάι στην 7η. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Νέα Υόρκη, Κουάλα Λουμπούρ και Κωνσταντινούπολη. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,2%, στα 1,5 δισεκατομμύρια ταξίδια. Η Νέα Υόρκη, που αποτελεί τον πιο δημοφιλή αμερικανικό προορισμό για τους ξένους ταξιδιώτες, αναμένεται να υποχωρήσει από την 8η στην 11η θέση, ενώ το Μαϊάμι(29η θέση), Λος Άτζελες(33) και Λας Βέγκας(38) αποτελούν τις πόλεις των ΗΠΑ με την υψηλότερη κατάταξη. Ο ανταγωνισμός από την Ασία και την Ευρώπη σπρώχνει τα τελευταία χρόνια τις αμερικανικές πόλεις σε χαμηλότερες θέσεις στη γενική κατάταξη, παρά την παρατηρούμενη αύξηση της επισκεψιμότητας, επισημαίνεται στην έκθεση της Euromonitor International.

H έρευνα της εταιρείας καλύπτει ξένους επισκέπτες (αφίξεις), με παραμονή άνω των 24 ωρών και λιγότερο από έναν χρόνο σε περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι αφίξεις περιλαμβάνουν ταξίδια για εαγγελματικούς σκοπούς, ψυχαγωγία, επίσκεψη σε συγγενικά πρόσωπα, εξαιρώντας όμως όσους ταξιδεύουν για δουλειά ή σπουδές. 

Στην Ευρώπη, πόλεις που παραδοσιακά θεωρούνται πόλος έλξης ξένων επισκεπτών, όπως η Βαρκελώνη, Μιλάνο και Βιένη, υποχωρούν στη γενική κατάταξη, ενώ πόλεις λιγότερο φημισμένες, όπως η Κροατία, Σλοβενία και Σουηδία, κερδίζουν έδαφος. Η Αθήνα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο, καταλαμβάνοντας την 43η θέση, ενώ για το 2019 η Euromonitor προβλέπει ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα αναρριχηθεί κατά δύο θέσεις,, έχοντας ήδη ξεπεράσει τη Βενετία και τη Μαδρίτη. Μάλιστα, στην πενταετία 2013-2018, η Αθήνα έχει «σκαρφαλώσει» 18 θέσεις, με τις αφίξεις ξένων επισκεπτών να αυξάνονται κατά 19,4% το 2018 και κατά 10% το 2019.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα