Βαριά η σκιά των δασμών στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 09:22
UPD:09:23
REUTERS/TORU HANAI

Οι δασμοί Τραμπ ρίχνουν και σήμερα βαριά σκιά στις διεθνείς αγορές, με τα ασιατικά χρηματιστήρια στο «κόκκινο». Οιαπειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές μετάλλων από Βραζιλία και Αργεντινή και το σημερινό «χτύπημα» για δασμούς σε γαλλικά προϊόντα αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για γενικευμένο εμπορικό πόλεμο. Την ίδια στιγμή τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ σκιαγραφούν μια απαισιόδοξη εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρ' όλα αυτά, οι ευρωπαϊκές μετοχές -που έκλεισαν χθες με απώλειες- αναμένεται να ανοίξουν σήμερα με άνοδο. Τα futures του πανευρωπαϊκού Stoxx 600 κινούνταν ανοδικά κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, όπως και τα futures του DAX και FTSE 100. 

Στην Ασία, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε 0,43%, με τις μετοχές της Αυστραλίας να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες διμήνου, με πτώση 2,2%. Απώλειες 0,64% και για τον δείκτη Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Οριακά κέρδη για τον CSI300 της Κίνας, καταφέρνοντας να ανακτήσει το έδαφος που έχανε αρχικά. Μικρή πτώση και για τον γενικό δείκτη της Σαγκάης, παρότι ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Αυγούστου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα