Αγορές: Νευρικότητα στην Ευρώπη

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 14:00
UPD:14:06
REUTERS/STAFF

Κατεύθυνση αναζητούν οι βασικοί δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αμφιταλανταευόμενοι ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες.

Οι επενδυτές προσπαθούν να ζυγίσουν τα τελευταία δεδομένα που έδειξαν ότι η μεταποίηση στην Ευρωζώνη παρέμεινε για δέκατο διαδοχικό μήνα σε ύφεση, με την παραγωγή, την απασχόληση και τις νέες παραγγελίες να υποχωρούν ωστόσο με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. 

Παράλληλα προσπαθούν να αποφύγουν τις μεγάλες κινήσεις, περιμένοντας να δουν εάν θα έχουμε έναν ήσυχο Δεκέμβριο με τον οποίο θα αποχαιρετίσουμε ένα άκρως δυναμικό για τις μετοχές 2019 ή θα έχουμε επανάληψη του περσινού σκηνικού, όταν οι αγορές βίωσαν μία απότομη «αιμορραγία» τα Χριστούγεννα. 

Οι αναλυτές είναι πάντως αισιόδοξοι ότι ο τελευταίος μήνας του 2019, αλλά και το 2020 θα βρει τους δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων σε τροχιά ανόδου, έστω και ήπιας. 

Στη σημερινή συνεδρίαση λίγο πριν από τις 14:00 στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,11%, στη Φραγκφούρτη ο DAX είναι εν πολλοίς αμετάβλητος και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,2%, ενώ νωρίτερα ήταν σε θετικό έδαφος. Πτώση 0,5% και για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διατηρείται σε θετικό έδαφος, αν και με οριακά κέρδη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα