Στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης η Deutsche Bank

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 12:47
UPD:12:47
EPA/MAURITZ ANTIN

Στο στόχαστρο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες η Deutsche Bank, με τις αμερικανικές αρχές να ερευνούν το ρόλο της γερμανικής τράπεζας στο σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος με την Danske Bank της Δανίας, ένα σκάνδαλο ύψους 200 δισ. δολαρίων.

Οι έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρεται να εστιάζουν στο εάν η Deutsche Bank βοήθησε να μεταφερθεί βρόμικο χρήμα από την Danske Bank -το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Δανίας- στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα. Εάν αποδειχθεί ότι είναι βάσιμες οι υποψίες, τότε η Deutsche Bank θα κληθεί να καταβάλει υψηλότερα χρηματικά πρόστιμα.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που συνεργάζονται στενά με τις αρχές της Εσθονίας εδώ και ένα χρόνο, έχουν ήδη αρχίσει να έχουν επαφές και με τις εισαγγελικές αρχές της Φραγκφούρτης, ανέφεραν στο Reuters έγκυρες πηγές. 

Εκπρόσωπος της Danske δήλωσε ότι η τράπεζα συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αρχές σε Εσθονία, Δανία, Γαλλία και ΗΠΑ. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η γερμανική τράπεζα έχει βελτιώσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα