Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 12:03
UPD:12:05
EPA/FRANK RUMPENHORST

Με άνοδο υποδέχθηκαν τον Δεκέμβριο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αναμένεται να προκαλέσουν πιέσεις στις μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ήταν ενισχυμένος περίπου 0,45% κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με σχεδόν όλους τους κλάδους και όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σε θετικό έδαφος. Η προσοχή των αγορών παραμένη προσηλωμένη στις εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς ΗΠΑ και Κίνα επιχειρούν να καταλήξουν σε μια προκαταρκτική εμπορική συμφωνία πριν από την καταληκτική προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου, όπου ενεργοποιείται νέος γύρος δασμών σε κινεζικά προϊόντα, αξίας 156 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές εταιρειών του κλάδου πρώτων υλών -με μεγάλη έκθεση στην Κίνα- ήταν ενισχυμένες πάνω από 1%. Θετικά πρόσημα σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,59%, αν και πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποίηση κατέγραφε κέρδη πάνω από 0,60%. Άνοδος και για τον CAC 40 του Παρισιού. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,45%. Σε θετικό έδαφος και το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,35%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • PX1
  • UKX



Σχολιασμένα