ΑΓΟΡΑ: Με «δώρα» η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου;

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 09:15
UPD:09:21

Από τη μια μεριά έχουμε το Χρηματιστήριο που, παρά τις αδυναμίες του, συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των διεθνών κεφαλαιαγορών έχοντας υπερβεί τις 900 μονάδες (την Παρασκευή έκλεισε στις 901,58 μονάδες) και με τους ξένους θεσμικούς να κλείνουν βιβλία κερδισμένοι. Μένει να εδραιωθεί στα συγκεκριμένα επίπεδα στις συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας, οπότε αναμένεται να επιδράσουν στο χρηματιστηριακό κλίμα οι κινήσεις εγχώριων κυρίως επενδυτών αλλά και οι νομοθετικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί σε επίπεδο ενίσχυσης της αξιοπιστίας της κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι σήμερα φιλοξενείται στο ελληνικό χρηματιστηριο αποστολή του Κυπριακού Χρηματιστηρίου. Στο επίκεντρο παρουσιάσεις εισηγμένων εταιρειών.

Από την άλλη έχουμε τις προσδοκίες για σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις. Πέρα από την έναρξη διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης της Lamda Development για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών από τη Μυτιληναίος αύριο (ακολουθεί την Τετάρτη η Quest Συμμετοχών) αναμένεται να ξεκαθαρίσει η επόμενη μέρα για την Creta Farms με την ανακοίνωση του επενδυτή που προκρίνεται για τη διάσωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Προτάσεις έχουν καταθέσει το Impala Invest με τον επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίο και η Lime Capital Partners που ελέγχει τη Δωδώνη.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται και το άνοιγμα του βιβλίου για τις προσφορές στο ευρωομόλογο της Ελλάκτωρ για την άντληση έως 600 εκατ. ευρώ.

Κρίσιμη μέρα είναι η Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, λόγω Eurogroup. Ζητούμενο είναι η εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ – κέρδη ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (ΑΝFAs και SNPs). Το δρόμο άνοιξε το Euroworking Group και τελικό ΟΚ αναμένεται στα μέσα του μήνα εφόσον φυσικά συνέλθει για το θέμα και το εγκρίνει η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της γερμανικής Βουλής.  

Πριν το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε στοιχεία και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (5/12 αναμένονται οι ανακοινώσεις της Ελλ.Στατ. για το ΑΕΠ γ` τριμήνου).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα