Kίνα: Ανέβασε ταχύτητα η μεταποίηση - Χαμόγελα στις ασιατικές αγορές

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 08:52
UPD:08:54
REUTERS/CHINA DAILY

Με ρυθμούς ταχύτερους του αναμενομένου αναπτύχθηκε τον Νοέμβριο ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας, διαψεύδοντας ευχάριστα τις προβλέψεις για επιβράδυνση. Τα στοιχεία έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, που κινήθηκαν ανοδικά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο δείκτης PMI Caixin/Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα ανήλθε, στο 51,8 τον Νοέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2016 και παραμένοντας πάνω από το όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στο 51,4 από 51,7 του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters.

H επιτάχυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας, όπως σχολιάζουν οι Caixin και ΙΗS Markit, αποτελεί ένδειξη «ήπιας βελτίωσης» των συνθηκών στο μεταποιητικό τομέα της Κίνας, σε επίπεδο παραγωγής και νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Τα θετικά στοιχεία από Κίνα έδωσαν ώθηση στις ασιατικές μετοχές με τον Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο να ενισχύεται 1,1%. Ανοδικές τάσεις και στις κινεζικές αγορές, με τον γενικό δείκτη στη Σαγκάη να σημειώνει άνοδο 0,35% και τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Σενζέν να ενισχύεται 0,53%. Άνοδος και στην αγορά του Χογκ-Κογκ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα