ΕΚΤ: Ανοικτό το ενδεχόμενο και νέας παρέμβασης

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 15:13

ΥΠΕΡ της ανάληψης περαιτέρω δράσης, σε περίπτωση που κριθεί ανεπαρκής η τρέχουσα πολιτική που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ, τάχθηκε το μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Nout Wellink, σύμφωνα με την De Telegraaf.

«Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου παρέχονται από τις κεντρικές τράπεζες τέσσερις “ενέσεις” ρευστότητας» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ο διοικητής της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας πως «αν αυτές δεν κριθούν επαρκείς, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε νέα μέτρα».

Ο Wellink τόνισε, παράλληλα, ότι οι κεντρικές τράπεζες «θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση», ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τα επίπεδα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που ξεπέρασαν το 3%. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/14/1452186.htm

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, πέντε κεντρικές τράπεζες – η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Τράπεζα του Καναδά – πραγματοποίησαν συντονισμένη παρέμβαση, προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητα στις αγορές και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τις πιστωτικής κρίσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα