Στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου η Globo

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 15:46

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007 η διαδικασία εισαγωγής για την μετοχή της GLOBO στην Αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με το σύμβολο "GBO” και αρχική τιμή διαπραγμάτευσης 20 πέννες ανά μετοχή.

Από τη διαδικασία εισαγωγής η GLOBO άντλησε κεφάλαια από νέους θεσμικούς επενδυτές από την Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα ύψους 4.4 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώθηκε στο ύψος των 37.5 εκ ευρώ.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της GLOBO περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση της υφιστάμενης δραστηριότητας στην Ελλάδα, Κύπρο και Δυτική Ευρώπη αλλά και την επέκτασή της στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης με την ίδρυση θυγατρικών εταιριών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην βελτίωση των ήδη υφιστάμενων προϊόντων λογισμικού αλλά και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών υψηλής προστιθέμενης αξίας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών αλλά και του Software as a Service (S.a.a.S.)

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Κωστής Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε ότι «Η είσοδος της GLOBO στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου επιβεβαιώνει τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων και συνεργατών μας για τη δημιουργία μιας ελληνικής εταιρίας νέων τεχνολογιών με διεθνή προσανατολισμό και προοπτικές. Η άντληση επενδυτικών κεφαλαίων και η εισαγωγή μας σε μία ώριμη διεθνή αγορά υποστηρίζει την ταχύρυθμη ανάπτυξη μας και ενισχύει το κύρος της εταιρίας για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα εξακολουθούμε να ενισχύουμε το έμψυχο δυναμικό μας και επενδύουμε στην ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού και υπηρεσιών με στόχο τη διαρκή τεχνολογική υπεροχή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα