Thales: Στο project OPENQKD (15 εκατ. ευρώ) μέσω κοινοπραξίας

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 18:16
UPD:18:17

Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η Thales, επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υλοποιήσει το project OPENQKD, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών υποδομών κβαντικής τεχνολογίας.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Thales, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, πρωτοστατεί στην έρευνα πάνω στην κβαντική τεχνολογία. Τα ερευνητικά της κέντρα υλοποιούν προγράμματα που αφορούν από κβαντικούς αισθητήρες και κβαντικά όργανα μέτρησης μέχρι την κβαντική επικοινωνία, καθώς και διάφορα δομικά στοιχεία κβαντικών υπολογιστών.

Η εταιρεία συμμετέχει στην κοινοπραξία του Αυστριακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΑΙΤ), η οποία και επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υλοποιήσει το project OPENQKD.

Με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ, το OPENQKD είναι το μοναδικό project σε αυτόν τον τομέα παγκοσμίως. Η κοινοπραξία, της οποίας ηγείται το AIT, αποτελείται από 38 εταιρείες και ερευνητικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη.

To OPENQKD επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και χρησιμοποιούμε την κβαντική επικοινωνία. Βασικός του σκοπός είναι να δημιουργήσει και να δοκιμάσει τμήματα ευρωπαϊκών επικοινωνιακών δικτύων τα οποία περιλαμβάνουν κβαντικές συσκευές, προκειμένου να πραγματοποιούν λειτουργίες όπως η κβαντική κρυπτογράφηση (Quantum Key Distribution, QKD).

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα