Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά οι βασικοί δείκτες

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 20:52
UPD:20:54
REUTERS/Brendan McDermid

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που δείχνουν την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία για επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδήγησαν σε νέο ιστορικό ρεκόρ τους δείκτες της Wall Street. Οι αμερικανικές μετοχές συνέχισαν το ανοδικό τους σερί και τους αναλυτές να προβλέπουν κέρδη -αν και ηπιότερα- και για το 2020.

Η αμερικανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα στο τρίτο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις αρχικές προβλέψεις για επιβράδυνση, ενώ η σταθερή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών τον Οκτώβριο αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν ήπιους αναπτυξιακούς ρυθμούς και στο τέταρτο τρίμηνο.

Τα θετικά μακροοικονομικά και οι προσδοκίες για μια εμπορική συμφωνία οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν μικρός και το επενδυτικό ενδιαφέρον υποτονικό, εν όψει της αυριανής αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών. 

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Τρίτης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στις «τελικές λεπτομέρειες» της εμπορικής συμφωνίας τροφοδότησαν το κλίμα αισιοδοξίας. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC



Σχολιασμένα