Ομόλογα: «Τσίμπησαν» ελαφρά οι αποδόσεις

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 18:54
UPD:18:58

(φωτό αρχείου)

Εν αναμονή εξελίξεων στις σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες βρίσκονται οι επενδυτές στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με τη στάση αναμονής να οδηγεί σε μικρή άνοδο των αποδόσεων, μια τάση που επηρέασε και τους ελληνικούς τίτλους. Η απόδοση του 10ετούς διευρύνθηκε στο 1,39% από 1,36% της προηγούμενης συνεδρίασης, με το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στις 179 μονάδες βάσης. «Τσίμπησε» και το πενταετές ομόλογο, με την απόδοση στο 0,54%, από 0,51% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ανήλθε στα 17 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο το ένα εκατ. ευρώ ήταν εντολή αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη εικόνα και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις να κινούνται ανοδικά. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς απομακρύνθηκε από το χαμηλό ενός μηνός, καθώς οι επενδυτές περιμένουν εξελίξεις στην πρώτη φάση μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η αυριανή αργία στις ΗΠΑ για την Ημέρα των Ευχαριστιών ήταν ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στο υποτονικό κλίμα.

Η απόδοση στο γερμανικό 10ετές διευρύνθηκε κατά μία μονάδα βάσης, στο -0,367%, σε επίπεδα υψηλότερα από τα χαμηλά του Νοεμβρίου, στο -0,384%. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινήθηκε στο 1,20%, ενώ του αντίστοιχου πορτογαλικού τίτλου διαμορφώθηκε στο 0,37%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα