Φάνη Πάλλη - Πετραλιά: Αλλαγές με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση

Κάλεσμα στους κοινωνικούς εταίρους
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 13:25
UPD:14:16

ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ της κυβέρνησης ότι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και τα όρια ηλικίας και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις επανέλαβε σήμερα η νέα υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Απευθυνόμενη στον απερχόμενο υπουργό Βασίλη Μαγγίνα, η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι η συνεισφορά του σε αυτό το «μεγάλο και κρίσιμο στοίχημα της κυβερνητικής προσπάθειας είναι σημαντική και ουσιώδης».

«Η εξασφάλιση ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Είναι υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία που βλέπει τις ανάγκες της και αποφασίζει να προχωρήσει μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πετραλιά.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, για να αρθούν οι αδικίες που λειτουργούν ως ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού συστήματος.

Η υπουργός κάλεσε όλους τους εταίρους αυτήν την ύστατη ώρα να συμβάλουν με τις θέσεις τους και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

«Σήμερα, τώρα, όχι αύριο, απαιτούνται ρεαλιστικές και υπεύθυνες λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Πετραλιά ευχήθηκε στον κ. Βασίλη Μαγγίνα καλή συνέχεια και τόνισε ότι η υποστήριξή του και η μεγάλη εμπειρία του θα είναι πολύτιμη.

Η νέα υπουργός Απασχόλησης ορκίστηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Λίγο μετά την ορκωμοσία της, η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι «προχωρούμε με υπευθυνότητα και ευαισθησία χωρίς καθυστερήσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

«Το οφείλουμε στους εργαζόμενους και τις νέες γενιές. Θα εργαστούμε για τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και με μόνο αντίπαλο τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνάντησε χθες στη Βουλή την κ. Πετραλιά πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού και συζήτησαν τις προτεραιότητες στα θέματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/17/1452702.htm .

Β. Μαγγίνας: Αποχωρώ με τις καλύτερες αναμνήσεις

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για τη συνεργασία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τα στελέχη του υπουργείου αλλά και τους εργαζομένους στους εποπτευόμενους οργανισμούς και φορείς στην προσπάθεια να βοηθήσουν το έργο μου», δήλωσε πριν από λίγο ο απερχόμενος υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας.

Ο κ. Μαγγίνας ευχαρίστησε ειδικότερα την υφυπουργό Σοφία Καλαντζάκου για τη συμβολή στην αντιμετώπιση πολλών και μεγάλων προβλημάτων.

Ευχαρίστησε ακόμη τους συνδικαλιστές, εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, «τόσο αυτούς που συμφώνησαν όσο και αυτούς που διαφώνησαν με τις προσπάθειές μου, γιατί μέσα από την ανταλλαγή απόψεων άντλησα πολύτιμα συμπεράσματα».

Απευθυνόμενος στη νέα υπουργό, ο κ. Μαγγίνας δήλωσε ότι «η εμπειρία της, οι γνώσεις της και η πολυετής της πορεία αποτελεί εγγύηση για την ευόδωση των προσπαθειών της».

Τέλος, ο κ. Μαγγίνας ευχαρίστησε και τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι αποχωρεί «με τις καλύτερες των αναμνήσεων από τις κοινές μας προσπάθειες και τη συνεργασία».

«Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να αλλάζουν, η πολιτική μας όμως είναι σταθερή. Είναι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων. Είναι η εντολή που πήραμε πρόσφατα από τον ελληνικό λαό για αλλαγές και τομές. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης κληθείς να σχολιάσει την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

«Τα ίδια τα πρόσωπα ποτέ δεν αλλάζουν την πολιτική μιας κυβέρνησης», σχολίασε, μιλώντας στον Α984, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως «ο υπουργός Απασχόλησης άλλαξε, η πολιτική δεν φαίνεται να αλλάζει». «Για αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης, με τη νέα ηγεσία του υπουργείου», έκανε λόγο, μέσω του ίδιου σταθμού, ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, Μανώλης Πατέστος.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των προεδρείων της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΕΣΗΕΑ ΠΟΕΣΥ ΓΣΕΒΕΕ, ΤΕΕ ΔΣΑ Υγειονομικών και Φαρμακοποιών με σκοπό να συζητηθούν μέτρα και δράσεις για την κοινή αντιμετώπιση των μέτρων που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα