Στάση αναμονής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων -σταθερό το ελληνικό

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 12:25
UPD:12:28
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ηρεμία και σταθεροποιητικές τάσεις για μία ακόμη συνεδρίαση στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς να κινείται λίγο πάνω από τα χαμηλά μηνός. Σταθερή και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,35%.

Η στροφή των επενδυτών προς το ρίσκο και τις αγορές μετοχών οδήγησε τους δείκτες στη Wall Street σε νέο ιστορικό υψηλό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αν και η συγκρατημένη αισιοδοξία για το εάν θα υπάρξει τελικά συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας διατηρεί τη ζήτηση για κρατικό χρέος.

ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, δήλωσε χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι αποδόσεις των περισσοτέρων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης κινούνταν ενός στενών ορίων διακύμανσης. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ήταν οριακά πάνω από το ναδίρ μηνός, στο -0,377%. Μεταξύ των χωρών της περιφέρειας, στο 1,15% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου και η απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 0,37%

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα