L`Oreal Hellas: Υπεραποδίδει της αγοράς και επενδύει στο «πράσινο»

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 11:12
UPD:11:13
Wikimedia Commons

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

 Έχοντας μειώσει από το 2005 κατά 97% τις εκπομπές CO2, κατά 59% την κατανάλωση νερού και κατά 64% την παραγωγή αποβλήτων η L`Oreal Hellas θέτει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών της αγοράς τόσο για το περιβαλλοντικό όσο και για το οικονομικό της αποτύπωμα.

Η εταιρεία παρουσίασε χθες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πορεία του παγκόσμιου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty With All και του αποτυπώματός του σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2013 και έχει ενσωματωθεί πλήρως σε όλη την αλυσίδα αξίας του ομίλου, θέτει φιλόδοξους στόχους από το επίπεδο του σχεδιασμού των προϊόντων μέχρι και τη διανομή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής ή της προέλευσης συστατικών.

Οι επενδύσεις στο νέο μοντέλο λειτουργίας και ανάπτυξης θα επιστρέψουν αξία στον όμιλο μακροπρόθεσμα, όπως μας είπε ο Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, κ. Mehdi Khoubbane, που παρουσίασε το παγκόσμιο αποτύπωμα του προγράμματος Sharing Beauty With All, αναφερόμενος στους τέσσερις πυλώνες που προσεγγίζει με όρους βιωσιμότητας: την καινοτομία, την παραγωγή, το καταναλωτικό κοινό και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε ότι αφορά το οικονομικό αποτύπωμα, αν και ο κ. Khoubbane, επανέλαβε την πολιτική της πολυεθνικής να μην δίνει στοιχεία πριν το κλείσιμο της οικονομικής χρήσης, σημείωσε ότι η ελληνική θυγατρική υπεραποδίδει της αγοράς σε όλα τα κανάλια διανομής που έχει παρουσία. Πάντως οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να βρίσκεται κοντά στην ικανοποίηση των στόχων της για το 2019 - ήτοι περαιτέρω ενίσχυση μεριδίων, κύκλου εργασιών και αποτελεσμάτων - , σε συνέχεια μιας αποδοτικής χρονιάς, όπως αποδείχθηκε το 2018, με ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων 9%, που έφτασε και σε διψήφια ποσοστά σε ορισμένα κανάλια διανομής αλλά και με αύξηση καθαρής κερδοφορίας 10%.

Ειδικότερα, η L`Oreal Hellas, το 2018 (χρονιά που αύξησε τους εργαζομένους της σε 639 άτομα από 554 το 2017), εμφάνισε κύκλο εργασιών 152,625 εκατ. ευρώ από 140,237 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, με αύξηση 8,8%. Το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης 2018 ανήλθε σε κέρδη 16,231 εκατ. ευρώ από κέρδη 14,741 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, με αύξηση της τάξης του 10,1% πετυχαίνοντας επίσης σημαντική βελτίωση των μικτών αποτελεσμάτων εκμεταλλεύσεως από 14,9% σε 15,6%.

Οι δεσμεύσεις

Σε ότι αφορά στις δεσμεύσεις του ομίλου για τη μείωση της επιβάρυνσης της δραστηριότητάς του στο περιβάλλον, σύμφωνα με τα στελέχη της ελληνικής διοίησης, οι εκπομπές CO2 από τα εργοστάσια και τα κέντρα διανομής έχουν μειωθεί κατά 77% (από το 2005), το 79% των προϊόντων έχει βελτιωμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό προφίλ και 63.584 πολίτες από μη προνομιούχες περιοχές απέκτησαν πρόσβαση στην εργασία.

Ο κ. Khoubbane, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «…Παρακολουθώντας τις μετρήσεις των ετήσιων απολογισμών βιωσιμότητας, είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2020 και θέτουμε ήδη τους στόχους για την επόμενη μέρα. Αναγνωρίζοντας ότι είμαστε μόνο στην αρχή μιας μεγάλης διαδρομής, παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον στον τομέα της ομορφιάς».

Στοιχεία για τις δεσμεύσεις του ομίλου παρουσίασε χθες και ο Διευθυντής Operations της L’Oréal Hellas, Γιώργος Χριστοδούλου, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε πώς η δέσμευση Sharing Beauty With All αποτυπώνεται με ορατό τρόπο στα προϊόντα του Ομίλου, τα οποία χρησιμοποιούν καθημερινά καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν συστατικά βιώσιμης προέλευσης, vegan φόρμουλες, βιοδιασπώμενες ή φυσικές συνθέσεις και συστατικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σημειώνεται επίσης ότι το Group L’Oréal έχει αναδειχθεί και βραβευθεί επανειλημμένα ως παγκόσμιος ηγέτης τον τομέα της βιωσιμότητας. Έχει αναγνωριστεί ως Global Compact LEAD από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις πρωτοβουλίες που προωθεί για το κλίμα και για την υλοποίηση της δέσμευσης για μηδενικές εκπομπές ως το 2050. Επιπλέον, είναι η μοναδική εταιρεία η οποία έχει αναγνωριστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τριπλή “A” διάκριση ως παγκόσμιος περιβαλλοντικός ηγέτης από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό CDP.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα