Καθαρογράφουν το term sheet στη Folli Follie

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 19:21
UPD:19:23

Στην τελική ευθεία έχουν περάσει οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση του πλαισίου συμφωνίας για τη διάσωση της Folli Follie, μεταξύ διοίκησης και ομολογιούχων.

Αν και μέχρι πριν από λίγο στελέχη της εταιρείας διατείνονταν ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για τις λεπτομέρειες, μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας, οι πληροφορίες θέλουν το όλο θέμα να έχει περάσει στις τυπικές διαδικασίες σύνταξης και καθαρογραφής του περίφημου term sheet. Η εταιρεία φέρεται να έκανε βήματα πίσω για να αποσπάσει τη συναίνεση των ομολογιούχων πιστωτών της σε μια σειρά από ζητήματα όπως ο έλεγχος της νέας εταιρείας (OpsCo) που θα συσταθεί για την εισφορά της τρέχουσας δραστηριότητας, αλλά και οι εγγυήσεις, πέραν των περιουσιακών στοιχείων, κυρίως ακινήτων, που θα αποκτήσει η AssetCo, με βάση το αρχικό σχέδιο.

Αφού υπογραφεί κατ' αρχήν συμφωνία με σχεδόν το 1/3 των ομολογιούχων - αυτό είναι περίπου το μερίδιο που αντιπροσωπεύουν στις συνολικές απαιτήσεις οι ομολογιούχοι που πρωταγωνίστησαν στις παραπάνω διαπραγματεύσεις - θα κληθούν να συναινέσουν και οι υπόλοιποι. Στόχος είναι να συμφωνήσει το 60% για να προχωρήσει η εταιρεία στην κατάθεση σχεδίου διάσωσης, με προσφυγή στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Σ.Εμμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα