Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο «κόκκινο» ο DAX, οριακά κέρδη στο Λονδίνο

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 13:46
UPD:13:47
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νευρικότητα στην Ευρώπη, με τα περισσότερα χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος πλην του Λονδίνου. «Βαρίδι» οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, με απώλειες πάνω από 2%.

Οι ελπίδες για μια προκαταρκτική σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία που θα βάλει τέλος στον «πόλεμο» μεταξύ των δύο ισχυροτέρων οικονομιών, προσέφεραν στήριγμα στις αγορές της Ασίας, όχι όμως και στα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρούσε οριακά, ενώ και στη Φραγκφούρτη, ο DAX ήταν ελαφρώς στο κόκκινο. Σε Παρίσι και Μιλάνο, οι βασικοί δείκτες CAC 40 και FTSE MIB έκαναν προσπάθεια να γυρίσουν σε θετικό έδαφος, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κατέγραφε οριακά κέρδη 0,14%.

Στο βρετανικό χρηματιστήριο, η μετοχή της εταιρείας υπηρεσιών catering Compass Group έκανε βουτιά σχεδόν 7%, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τον Ιούλιο του 2014, μετά την προειδοποίηση ότι η επιδείνωση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις του ομίλου στην Ευρώπη. Βουτιά 16% και για τη μετοχή της De La Rue, αφότου ανακοίνωσε πτώση σχεδόν 90% στα λειτουργικά κέρδη πρώτου εξαμήνου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα