ΔΕΗ: Ενεργοποίηση δικαιώματος προαίρεσης για τη ΔΕΠΑ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:59

Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ προαίρεσης που έχει για την αγορά του 30% της ΔΕΠΑ θα ενεργοποιήσει σε δέκα ημέρες η ΔΕΗ με επιστολή της προς τις αρμόδιες αρχές, όπως ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη σε δηλώσεις του προς εργαζομένους της επιχείρησης ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τάκης Αθανασόπουλος, στο περιθώριο κλειστής σύσκεψης στελεχών που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Hyatt.

Στην παραπάνω δήλωση προέβη, συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασόπουλος απαντώντας σε ερώτηση εργαζομένων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο για να διαμαρτυρηθούν για τη σύσταση των έξι θυγατρικών, και οι οποίοι υπέβαλαν την ερώτηση γιατί δεν εισέρχεται η εταιρεία στον τομέα του φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά στην αιτία της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων, τις έξι θυγατρικές, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι πρόκειται μόνο για νομικό διαχωρισμό, ο οποίος ήταν αναγκαίος από το θεσμικό πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας και ότι σε ανάλογη κίνηση προχωρά και η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Γαλλίας από τον Ιανουάριο του 2008, διαβεβαιώνοντας ότι τα «κομμάτια» δεν θα πωληθούν και θα μείνουν στη ΔΕΗ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο διαχωρισμός αυτός πρέπει να γίνει και για εμπορικούς λόγους, προκειμένου η εταιρεία να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Για το καλό, επίσης, της ΔΕΗ, των εργαζομένων, αλλά και των καταναλωτών, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Αθανασόπουλο ήταν αναγκαία και η αύξηση των τιμολογίων.

Β.Β.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα