Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 10:36

ΑΝΟΙΚΤΟ παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις στην εφαρμογή του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ περισσότερο βέβαιη είναι η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα.

Αυτό προέκυψε από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, στο Mega, στην οποία επανέλαβε επίσης ότι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό θα είναι ήπια και αρμόδια για την υλοποίησή της είναι η νέα υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Ερωτώμενος σχετικά με τη φορολογική πολιτική και ειδικότερα για το αν θα αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε συγκεκριμένα ότι «εγώ δεν έχω κανέναν προγραμματισμό να αυξήσω το ΦΠΑ το 2008 ή το 2009 ή το 2010 αν θέλετε». Στην παρατήρηση ότι δεν φαίνεται να το αποκλείει απάντησε: «Δεν θα να πω κάτι για το οποίο μπορεί να χρειαστεί να μετανιώσω».

Καταφατικός ήταν για την αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, λέγοντας ότι «τα τσιγάρα μπορεί να τα αυξήσουμε, δεν το αποκλείω, αλλά δεν είναι μόνο θέμα φορολογίας τα τσιγάρα, είναι και θέμα τιμολογιακής πολιτικής των επιχειρήσεων. Δηλαδή μπορεί να αποφασίσουν οι εταιρείες να ανεβάσουν τις τιμές τους».

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης εξήγησε ότι η ρύθμιση με την επίμαχη τροπολογία αποφασίστηκε «γιατί φάνηκαν κάποιες επιθετικές κινήσεις, τις οποίες ενδεχομένως περιμέναμε, ίσως να μην τις περιμέναμε τόσο γρήγορα, αλλά φάνηκε ότι έπρεπε να θωρακίσουμε οργανισμούς οι οποίοι διαχειρίζονται δίκτυα, υποδομές και κυρίως δίκτυα τα οποία έχουν κοινωνική σημασία από τυχόν επιθετικές εξαγορές. Οτι θα πρέπει και αυτού του είδους η αποκρατικοποιήσεις να γίνουν με προγραμματισμό κυβερνητικό και όχι μέσα από την αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα