Αίτημα Τραμπ στην Apple για ανάπτυξη υποδομών 5G

Συνάντηση με τον δ.σ. της εταιρείας Τιμ Κουκ
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 14:15
UPD:14:16

Αίτημα στον διευθύνοντα σύμβουλο Τιμ Κουκ της Apple απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει στην ανάπτυξη των υποδομών που αφορούν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G στις ΗΠΑ. «Έχουν τα πάντα, χρήμα, τεχνολογία, όραμα και τον Κουκ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. 

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Κουκ την Τετάρτη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην εταιρεία, σε μία τελευταία ένδειξη της σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών. Τα δίκτυα 5G θα προσφέρουν δεδομένα σε ταχύτητες 50 έως 100 φορές ταχύτερες σε σχέση με τα υφιστάμενα δίκτυα 4G, ενώ θα αποτελέσουν βασική υποδομή για πολλές βιομηχανίες. Μεταξύ των εταιρειών που κατασκευάζουν τέτοιου είδους εξοπλισμό είναι η Qualcomm και η Cisco Systems. 

Το αμερικανικό Κογκρέσο εξετάζει να θεσπίσει νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει σε μικρούς και μη αστικούς παρόχους ασύρματης τηλεφωνίας να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό δικτύων από εταιρείες, όπως Huawei και ZTE, που συνιστούν κίνδυνο στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με γερουσιαστές. Ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της Apple στην αγορά έξυπνων κινητών -όπως Samsung Electronics- έχουν ήδη παρουσιάσει συσκευές 5G, ασκώντας στην Apple πιέσεις να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα