Άρωμα γυναίκας σε πλοία της Celebrity Cruises

Η πλοίαρχος και 26 ακόμα αξιωματικοί γένους θηλυκού το πλήρωμα του «Celebrity Edge» στις 8/3/2020
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:45
UPD:18:06
wikipedia

Από την έντυπη έκδοση

Πρωτοπορεί η Celebrity Cruises στην προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια να αυξηθεί η παρουσία γυναικών στα πληρώματα των πλοίων. Η δημοφιλής εταιρεία κρουαζιέρας πρόσφατα προσέλαβε την πρώτη γυναίκα πλοίαρχο κρουαζιερόπλοιου και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το 22% των απασχολούμενων στις γέφυρες πλοίων της θα είναι γυναίκες.

Χθες όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι κατά το οποίο τόσο η γέφυρα όσο και η ομάδα των αξιωματικών θα στελεχωθούν αποκλειστικά από γυναίκες.

Το ιστορικό ταξίδι θα γίνει με το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Edge» στις 8 Μαρτίου 2020, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η πλοίαρχος και 26 ακόμα γυναίκες αξιωματικοί από 17 διαφορετικές χώρες θα αποτελέσουν το πλήρωμα γένους θηλυκού του πλοίου.  

Επίσης η Celebrity Cruises σημειώνει ότι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για τη φυλετική ισότητα και την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στη ναυτιλία.

«Είμαστε όλοι παθιασμένοι με την προσπάθεια να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων» δήλωσε η Λίζα Λούτοφ-Πέρλο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Celebrity. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εργαστεί σκληρά για να διαφοροποιήσουμε το πλήρωμα και να φέρνουμε περισσότερες γυναίκες από ποτέ στην εταιρεία».  

Το «πηδάλιο» στην κρουαζιέρα που θα γίνει στις 8 Μαρτίου 2020 θα έχει η Αμερικανίδα πλοίαρχος Κέιτ ΜακΚιου, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία όταν το 2015 έγινε η πρώτη πλοίαρχος σε κρουαζιερόπλοιο. Η ΜακΚιου δηλώνει ενθουσιασμένη με την ιδέα να συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό γυναικών τόσο επάνω στο πλοίο όσο και στα γραφεία του ομίλου στην ξηρά.  

Σημειώνεται ότι στην παγκόσμια ναυτιλία η γυναικεία παρουσία είναι εξαιρετικά περιορισμένη, αφού υπολογίζεται ότι αποτελούν μόλις το 2% του συνόλου των ναυτικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα