Κέρδη άνω του ενός δολαρίου για το αργό

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 14:14
UPD:14:16

ΚΕΡΔΗ άνω του ενός δολαρίου κατέγραφαν την Τρίτη οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο της είδησης για απεργία που πραγματοποιήθηκε σε πέντε διυλιστήρια της Γαλλίας αλλά και λόγω της εισβολής τουρκικών στρατευμάτων στα εδάφη του βορείου Ιράκ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου, τα οποία λήγουν σήμερα, ενισχυόταν στις 13.31 (ώρα Ελλάδος) κατά 1,06 δολάριο στα 91,69 δολάρια το βαρέλι, ανακτώντας μέρος των απωλειών από τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 92,14 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 85 σεντς.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία πετρελαίου Total, τη Δευτέρα ξέσπασε απεργία σε πέντε από τα διυλιστήριά της, με αφορμή θέματα πληρωμών των εργαζομένων της, με αποτέλεσμα να μειωθεί ή ακόμη και να σταματήσει η προμήθεια καυσίμων στην αγορά.

Παράλληλα, αναλυτές εκτιμούν ότι οι αυξημένες γεωπολιτικές ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή έχουν θέσει στο επίκεντρο θεμελιώδεις παράγοντες, όπως αυτόν της έλλειψης των αποθεμάτων αργού κατά τη χειμερινή περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα