Προκήρυξη Α΄φάσης διαγωνισμού για την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά μέσω ΣΔΙΤ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 14:30

¶ρχισε η διάθεση στους ενδιαφερόμενους φορείς της προκήρυξης της Α’ φάσης του κλειστού διαγωνισμού για την υλοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με Αναθέτουσα Αρχή την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (ΚΕΔ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, το αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης αφορά τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και την τεχνική διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, επιφάνειας 16.700 τ.μ. και υπόγειων χώρων περίπου 11.000 τ.μ. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε ακίνητο, το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η σύμπραξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της και τη μείωση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματός της.

Η διάρκεια της σύμπραξης είναι 27 έτη και σκοπός της είναι, μεταξύ άλλων, η καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών που θα κατασκευασθούν, με τη θέσπιση προκαθορισμένου μηχανισμού πληρωμών και προδιαγραφών αποτελέσματος. Η τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και διαθεσιμότητας των κτιριακών υποδομών θα αποτελεί βασικό παράγοντα καθορισμού της αμοιβής του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ενδεικτικά στο ποσό των 62.000.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και πλέον του κόστους βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο εκτιμάται σε ποσοστό 20% του προϋπολογισμού. Το ποσό που θα καταβληθεί στον Ιδιωτικό Φορέα, ο οποίος θα επιλεγεί, θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Η περιληπτική προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ: www.sdit.mnec.gr.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα