Aνακοινώθηκαν οι προτάσεις της Fed για την αντιμετώπιση της κρίσης στα ενυπόθηκα

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 17:07
UPD:17:11

ΤΙΣ προτάσεις της για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης της αγοράς ενυπόθηκου χρέους ανακοίνωσε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Όπως επισημάνθηκε, στόχος των νέων κανόνων που προτείνονται είναι η εξασφάλιση της προστασίας στους δανειολήπτες χωρίς να προκληθεί συρρίκνωση του δανεισμού.

«Αγωνιζόμαστε να προστατέψουμε τους δανειολήπτες από άδικες και δόλιες πρακτικές, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουμε μη ηθελημένα τη συρρίκνωση του υπεύθυνου δανεισμού ή τον περιορισμό των καταναλωτικών επιλογών», υπογράμμισε το μέλος της Fed Ράνταλ Κρόζνερ, ο οποίος επιβλέπει την προσπάθεια αυτή της τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στις απάτες που γίνονται στην αγορά ενυπόθηκου χρέους, οι οποίες, όπως τόνισε, έχουν πλήξει ολόκληρη την οικονομία της χώρας.

Οι προτάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τη χορήγηση δανείων σε δανειολήπτες, των οποίων ο μοναδικός τρόπος αποπληρωμής είναι μια αύξηση στην αξία της περιουσίας τους. Επίσης, επιδιώκουν να αποτρέψουν τους δανειολήπτες από την καταβολή υψηλότερων πληρωμών σε μεσίτες για δάνεια υψηλότερης αξιολόγησης.

Τα μέτρα αναμένεται να ψηφισθούν κατά τη σημερινή συνάντηση του δ.σ. της Fed.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα