Μικτή εικόνα στη Wall Street - Μικρή πτώση στην Ευρώπη

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:00

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στα αμερικανικά χρηματιστήρια, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 13.207,27 μονάδες μειωμένος ελαφρώς κατά 0,19%. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στις 2.601,01 μονάδες.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου με την Intel να κλείνει ενισχυμένη κατά 1,1%.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η εταιρεία λογισμικού Oracle ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών χάρη στην ενίσχυση των τιμών του μαύρου χρυσού, η οποία αποδόθηκε στη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών ύστερα από τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα της Hovnanian Enterprises. Η μετοχική της τιμή υποχώρησε κατά 11,4%.

Σημαντική άνοδο κατά 4,2% σημείωσε η μετοχή της Morgan Stanley στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι κρατικό κεφάλαιο της Κίνας εξαγόρασε ποσοστό στην επενδυτική τράπεζα.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενόμενου τριμηνιαίες ζημίες, λόγω της κρίσης στην αγορά ενυπόθηκων δανείων, αλλά ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι κινεζικό επενδυτικό κεφάλαιο εξαγόρασε ποσοστό στην επενδυτική τράπεζα έναντι 5 δις δολαρίων.

Σε στενό εύρος τιμών κινήθηκαν χθες και οι κυριότεροι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.284,5 μονάδες (0,08%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 5.497,42 μονάδες (-0,22%) και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 7.837,32 μονάδες.

Πιέσεις δέχθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και οι τραπεζικές μετοχές εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Morgan Stanley.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

Τέλος, άνοδο 1,3% σημείωσε η μετοχή της Philips Electronics μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 5 δις ευρώ τα επόμενα δυο χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα