Πάνω από τα 800 δολ. ο χρυσός

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:41

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός πάνω από τα 800 δολ. η ουγγιά στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι η άνοδος των τιμών των τροφίμων και της ενεργείας θα ωθήσει του επενδυτές να αυξήσουν τις αγορές του μετάλλου, ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Σημερινή έκθεση ενδέχεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός στο Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα ετών τον μήνα που πέρασε. Οι τιμές στη Μαλαισία σημείωσαν την ταχύτερη άνοδο σε εννέα μήνες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία. Το δολάριο των ΗΠΑ που συνήθως ακολουθεί την αντίθετη πορεία από τον χρυσό, σημείωσε σήμερα ελαφρά διαφοροποίηση, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών χθες έναντι του ευρώ.

Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 801,10 δολ. η ουγγιά στις 12:43 μ.μ. στη Σιγκαπούρη μετά την υποχώρησή του κατά 0,1% χθες. Το ασήμι υποχώρησε 3 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 14,11 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 805,70 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:30 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 0,3%.

Στην Ιαπωνία τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 2.938 γιέν το γραμμάριο (807 δολ. η ουγγιά) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (Tocom) στη 1:30 μ.μ., τοπική ώρα.

Ο χρυσός διατηρείται πάνω από τα 800 δολ. παρά το γεγονός ότι η βρετανική λίρα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών χθες έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα