GM: Πουλά το σκέλος των φορτηγών στη Navistar

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 08:23

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ του σκέλους των φορτηγών στη Navistar International Corp. – το συντομότερο σήμερα – ενδέχεται να ανακοινώσει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, General Motors Corp., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η Navistar, η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών αυτοκινήτων, είπε τον Οκτώβριο ότι διαπραγματεύεται για την αγορά του σκέλους των φορτηγών, το οποίο οι αναλυτές της Bear Stearns Cos. αξιολογούν στα 500 εκατ. δολάρια. Η General Motors από την πλευρά της έχει πει ότι ενδέχεται να πουλήσει αυτήν της τη δραστηριότητα, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών με υψηλότερο κέρδος.

Μία πώληση θα προσέθετε 21 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία τα οποία η GM έχει πουλήσει τα τρία τελευταία χρόνια για την πληρωμή του λειτουργικού κόστους, καθώς εμφάνισε καθαρές ζημίες 50 δισ. δολ. συμπεριλαμβανομένων και 39 δισ. δολ. το τελευταίο τρίμηνο για φόρους από τις λογιστικές αλλαγές. Τον Αύγουστο η GM πούλησε την Allison Transmission στις εταιρείες εξαγορών Carlyle Group και Onex Corp. αντί ποσού 5,6 δισ. δολαρίων.

Η εκπρόσωπος της GM, Melisa Tezanos, δεν σχολίασε το θέμα της πώλησης και ο εκπρόσωπος της Navistar, Roy Wiley αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε συμφωνίας.

Η Navistar είπε τον Οκτώβριο ότι εάν επιτύχει συμφωνία για την εξαγορά του σκέλους της GM, θα πουλήσει τη Chevrolet και τα μεσαία φορτηγά GMC μέσω του σκέλους των αντιπροσωπειών της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι μετοχές της GM υποχώρησαν χθες 27 σεντς, φθάνοντας στα 26,66 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της Navistar σημείωσαν άνοδο 3,35 δολ., ποσοστό 7,5%, φθάνοντας στα 53,80 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα