Νηρεύς: Συγχώνευση με την Kego

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 10:02

Την έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης της KEGO A.E. δια συγχωνεύσεως, από τη Νηρεύς Α.Ε. αποφάσισαν χθες τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Ο Ισολογισμός Μετασχηματισμού θα συνταχθεί με ημερομηνία 31/12/2007.

Παραλλήλως αποφασίστηκε να προταθεί προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων ως σχέση ανταλλαγής η διανομή 0,95 μετοχών της Νηρεύς Α.Ε. αντί 1 μετοχής της KEGO, ενώ σχετική με τους όρους της συγχώνευσης έκθεση θα υποβληθεί προς τα καταστατικά όργανα των δύο εταιριών από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό οίκο, ο οποίος θα ορισθεί με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. κατέχει σήμερα το 28% του μετοχικού κεφαλαίου και ασκεί το μάνατζμεντ της εταιρείας, ενώ μαζί με τα συνδεδεμένα μέρη η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. ελέγχει το 59% του μετοχικού κεφαλαίου της KEGO.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εν λόγω συγχώνευση κρίνεται επωφελής για τον Όμιλο, δεδομένου ότι η KEGO, πέραν της κερδοφόρου δραστηριότητάς της στην παραγωγή ιχθυοτροφών και στην παραγωγή και διάθεση καινοτόμων προϊόντων για τη ζωική παραγωγή, διαθέτει την αποκλειστικότητα στην τεχνογνωσία παραγωγής επιλεγμένων αυγών ειδών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.

»Τα επιλεγμένα αυγά παρέχουν μοναδικά πλεονεκτήματα στην παραγωγική διαδικασία του μεσογειακού ψαριού, αυξάνοντας τα έσοδα και μειώνοντας το κόστος, αφού τα ψάρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα, μειώνεται ο κύκλος παραγωγής και το κόστος παραγωγής (ιχθυοτροφές, εργατικά, κ.α.), αλλά και το λειτουργικό κόστος (μείωση του κεφαλαίου κίνησης). Περαιτέρω η συγχώνευση της KEGO αναμένεται να ενισχύσει και τα καθαρά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου».

Τέλος, η ΚΕGO θα ξεκινήσει, ταυτόχρονα με τις διαδικασίες απορρόφησής της από τη ΝΗΡΕΥΣ, και με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού 31/12/2007 , την απόσχιση του κλάδου των αγρο-κτηνοτροφικών ειδών ο οποίος θα εισφερθεί σε θυγατρική εταιρεία της ΚΕGO A.E. προκειμένου να αναπτυχθεί δυναμικά και αυτόνομα στα πλαίσια του Ομίλου, διατηρώντας το επιτυχές σήμα KEGO.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα