Αλλαγή σκηνικού στις αγορές

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 10:15
UPD:10:22
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Αλλαγή σκηνικού και πάλι στις αγορές μετοχών με τους δείκτες σε συντονισμένη άνοδο, χάρη σε νέες προσδοκίες  ότι θα ξεπεραστούν τα εμπορικά εμπόδια και θα έχουμε, γιατί όχι, και μία συγχρονισμένη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Οι αναλυτές πάντως είναι επιφυλακτικοί ως και προς τις δύο πιθανότητες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την αγορά ομολόγων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,5% λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενώ ο Euro Stoxx 50 με τα βαριά χαρτιά του ευρώ είναι στο +0,58%. Οι δείκτες Dax στη Φραγκφούρτη, CAC 40 στο Παρίσι, FTSE MIB στο Μιλάνο και FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύονται από 0,4% έως 0,5%. 

Νωρίτερα ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στις περισσότερες αγορές της Ασίας, με τον MSCI της περιοχής να κλείνει στο +0,57%. Στο Τόκιο o Νikkei 225 είχε κέρδη 0,7%, ενώ στο Σίντνεϊ ο S&P/ASX έκλεισε με άνοδο σχεδόν 0,9%. Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν επίσης ο Kospi στη Σεούλ και ο BSE Sensex στο Μουμπάι. Για τις κινεζικές αγορές τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης υποχώρησε περίπου 0,6% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έμεινε εν πολλοίς αμετάβλητος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα