Ρίχνουν σκιές στις αγορές Κίνα και Γερμανία

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 10:26
UPD:10:35
REUTERS/STAFF

Κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για τηνυγεία της κινεζικής οικονομίας, αλλά και τα επίσημα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, που έδειξαν ότι απέφυγε μεν την τεχνική ύφεση, αλλά εξακολουθεί να είναι υπό πίεση, ρίχνουν σήμερα τη σκιά τους στις διεθνείς αγορές μετοχών. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με τους δείκτες Dax και FTSE 100 σε Φραγκφούρτη και Λονδίνο σε ελαφρά πτώση, της τάξης του 0,1% με 0,2%, τον CAC 40 στο Παρίσι σε οριακή άνοδο και τον FTSE MIB στο Μιλάνο εν πολλοίς αμετάβλητο. Ανεπαίσθητη η μεταβολή και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. 

Στην Ασία επικράτησε νευρικότητα. Ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη άνοιξε με άνοδο, για να βρεθεί στη συνέχεια στο κόκκινο, στον απόηχο των στοιχείων για αισθητή επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής, των λιανικών πωλήσεων και των επενδύσεων παγίου ενεργητικού. Οι αγοραστές έδωσαν μάχη στο τέλος της συνεδρίασης και έτσι κατάφερε να επιστρέψει σε θετικό έδαφος και να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με ελαφρά κέρδη. 

Δεν συνέβη το ίδιο στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι επενδυτές ανησυχούν επιπλέον για την βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλωσεων. Ο Hang Seng κατέγραψε πτώση άνω του 1%. Σύννεφα και στο Τόκιο, με τον Nikkei να υποχωρεί περίπου 0,8%. 

Σε θετικό έδαφος, αν και με άνοδο μόλις 0,2%, διατηρήθηκε o Kospi στη Σεούλ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα