Προς εβδομαδιαία άνοδο το δολάριο

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 08:41

ΔΕΥΤΕΡΗ εβδομαδιαία άνοδο έναντι του ευρώ οδεύει να σημειώσει το δολάριο, το οποίο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων έναντι του γιέν και οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο έναντι της βρετανικής λίρας σε ένα μήνα, καθώς εικάζεται ότι η άνοδος των τιμών καταναλωτή, θα αποθαρρύνει τη Federal Reserve από τη μείωση των επιτοκίων ακόμη και εάν η οικονομική ανάπτυξη συρρικνωθεί.

Το γιουάν της Κίνας αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2005 μετά την χθεσινή αύξηση των επιτοκίων στην χώρα, για έκτη φορά φέτος.

Το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1,4360 ανά ευρώ στις 2:10 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στο 1,4311, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Οκτωβρίου. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,9874 έναντι της στερλίνας και σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 113,05 έναντι του γιέν.

Το γιέν υποχώρησε έναντι και των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων στον κόσμο σήμερα καθώς εικάζεται ότι η Bank of Japan θα απέχει από μια αύξηση των επιτοκίων μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2008, ωθώντας τους διαχειριστές κεφαλαίων να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις στο εξωτερικό.

Το γιέν υποχώρησε στα 162,35 ανά ευρώ από 162,11 που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποχωρήσει έναντι το οκτώ από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου μέσα στο 2007, συμπεριλαμβανομένων των δολαρίων της Αυστραλίας, της Ν. Ζηλανδίας και του Καναδά, νομίσματα που προτιμώνται για συναλλαγές, γνωστές ως carry-trades.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα