Πετρέλαιο: Οι τιμές βρήκαν στήριγμα στον Τραμπ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 10:21
UPD:10:27
REUTERS/Ernest Scheyder

Στήριγμα στις τιμές του πετρελαίου προσφέρουν σήμερα οι προσδοκίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα θελήσει να στείλει σήμα πως δεν επιθυμεί κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης ούτε με την Κίνα ούτε με άλλους μεγάλους εμπορικούς εταίρους, όπως η Ε.Ε. και η Ιαπωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει στο Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης και αναμένεται να δώσει έμφαση στην εμπορική πολιτική του, την ώρα μάλιστα που πληροφορίες τον θέλουν να έχει εισηγηθεί στον εκπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ εξάμηνη αναβολή στους δασμούς επί των εισαγωγών αυτοκινήτων.

Υπό τις συνθήκες αυτές η τιμή του μπρεντ ενισχύεται 0,5% στα 62,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίς το πρωί στην Ασία είχε υποχωρήσει έως και τα 61,90 δολάρια.Ανάλογη η εικόνα για το αμερικανικό αργό, που καταγράφει κέρδη 0,4% στα 57,09 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως και τα 56,55 δολάρια.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι ανησυχίες για την ζήτηση πετρελαίου επιμένουν, καθώς η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς. Έτσι τα περιθώρια ανόδου των τιμών προς το παρόν είναι περιορισμένα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα