GE: Ενδιαφέρον για αγορά ποσοστού στην καναδική Atomic Energy

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 16:22
UPD:16:24

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για την απόκτηση μεριδίου στην κρατική εταιρεία Atomic Energy του Καναδά, σε περίπτωση που η κυβέρνηση της χώρας αποφασίσει να ιδιωτικοποιήσει ένα μέρος της, εξέφρασε η General Electric.

«Αν και όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δείξει ότι θέλει να αλλάξει το μοντέλο της για την AECL, θα ενδιαφερόμασταν να συζητήσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της GE Canada, Κιμ Γουάρμπερτον, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά αντίστοιχες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της GE, Τζέφρι Ίμελτ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποκλείσει καμία πιθανότητα όσον αφορά στο μέλλον της AECL, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης ενός ποσοστού της.

Οι δηλώσεις Χάρπερ έγιναν μετά το κλείσιμο πυρηνικού εργοστασίου της χώρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές καθυστερήσεις στην προμήθεια σκευασμάτων για τον καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μονάδα παράγει ιατρικά ραδιοϊσότοπα, τα οποία χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων σε χειρουργεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα