Ιατρικό Αθηνών: Επένδυση 25 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 09:26

Η θυγατρική εταιρεία του Ιατρικού Αθηνών στη Ρουμανία Medsana σχεδιάζει την υλοποίηση επενδυτικού σχεδιασμού, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νοσοκομειακής μονάδας δυναμικότητας 200 κλινών. «Έχουμε εγκρίνει σχεδιασμό, στον οποίο προβλέπονται επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικό νοσοκομείο τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Το 2008 θα προβούμε στην αγορά γης στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας επενδύοντας 6 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί στα επόμενα χρόνια» ανέφερε σε δηλώσεις του στον οικονομικό τύπο της Ρουμανίας ο γενικός διευθυντής του Medsana Bucharest Medical Center, κ. Βασίλης Χανιώτης. Στη νέα μονάδα θα απασχολούνται 150 άτομα και η συνολική επένδυση προβλέπεται να αποσβεστεί σε χρονική περίοδο διάρκειας 10 ετών.

Αναφορικά με τα έσοδα που αναμένεται να εξασφαλίσει η νέα μονάδα ο κ. Χανιώτης υποστηρίζει πως είναι δύσκολο να κάνει προβλέψεις, εξαιτίας του μεγέθους της αλλά εκφράζει την ελπίδα πως θα διαμορφωθούν γύρω από το επίπεδο των 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο στόχος της Medsana για το 2008 προβλέπει κύκλο εργασιών ύψους 9 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2007. Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας για το 2007 προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα