Ομόλογα: Άνοδος αποδόσεων στην Ευρωζώνη

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 19:38
UPD:19:53
REUTERS/Dylan Martinez

Του Γιάννη Παγκαλιά
[email protected]

Οι συνεχιζόμενες θετικές εξελίξεις από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας και το αισιόδοξο κλίμα που έχουν διαμορφώσει σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έστειλε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης άλλες σε θετικό έδαφος και άλλες σε πολύμηνα υψηλά.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ ότι οι 2 χώρες έχουν συμφωνήσει τη σταδιακή μείωση των υφιστάμενων δασμών η μία στα προϊόντα της άλλης και μάλιστα με ταυτόχρονη δράση, τράβηξε τους επενδυτές από τα assets που παρέχουν ασφάλεια.  

Αποτέλεσμα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης να ακολουθήσουν την ανιούσα εξαιτίας της μεταστροφής των επενδυτών στις χρηματιστηριακές αγορές και να αγγίζουν υψηλά περισσότερο των 3 μηνών.

Η στιγμιαία αντίδραση της 20ετίας της Γερμανίας κατά τις προηγούμενες 2 συνεδριάσεις όταν και η απόδοση έφθασε να διαπραγματεύεται με θετικό πρόσημο, επαναλήφθηκε χθες, διατηρήθηκε όμως σε θετικό έδαφος κλείνοντας στο 0,013%, ενώ με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση και οι 10ετείς τίτλοι της Γαλλίας και του Βελγίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund ανέβηκε στο -0,25% ένα υψηλό περισσότερο των 4 μηνών, την ίδια ώρα που ο αντίστοιχος τίτλος της Φινλανδίας φλέρταρε με την θετική επικράτεια, σκαρφαλώνοντας στο -0,13%, μετά από άνοδο 11 μονάδων βάσεων, ενώ μία ανάσα από το θετικό πρόσημο έφθασε η 10ετία του Βελγίου (-0,01%).

Οι ελληνικοί τίτλοι χρέους σε άλλη μία συνεδρίαση έδειξαν χαρακτήρα καταγράφοντας μία ελαφρά διόρθωση και κρατώντας αντίσταση στη γενικευμένη ανοδική τάση των αποδόσεων.

Στην ΗΔΑΤ ο όγκος συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα για άλλη μία συνεδρίαση, διαμορφούμενος στα 50 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου κρατικού τίτλου έκλεισε στο 1,22% με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να διαμορφώνεται στις 153 μονάδες βάσης, ενώ κατά 3 μονάδες βάσης αυξήθηκε η απόδοση του 7ετούς ομολόγου στο 0,77%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα