Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 10:35
UPD:10:40

ΕΛΑΦΡΩΣ ανοδικές τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Θετικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία το ράλι των αμερικανικών αγορών την Παρασκευή και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την ίδια ημέρα για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα εν όψει της αργίας των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι σήμερα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης θα παραμείνει κλειστό.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.444,10 μονάδες (0,16%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 5.613,72 μονάδες (0,2%) και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 8.468 μονάδες (0,78%).

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο ύστερα από δημοσίευμα ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει την δημιουργία ενός ανεξάρτητου επενδυτικού fund που θα διαχειρίζεται κεφάλαια που ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 900 δισ. δολάρια, καθιστώντας το μεγαλύτερο του κόσμου.

Οι Financial Times αναφέρουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα τους, χωρίς να κατονομάζουν την πηγή, ότι της προσπάθειας θα ηγηθεί το σαουδαραβικό επενδυτικό κεφάλαιο Public Investment Fund, που μέχρι τώρα είχε άδεια μόνο για εσωτερικές επενδύσεις.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα