Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 19:00

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν μέσω δημοσιευμάτων περί επικείμενων επιχειρηματικών συμφωνιών. Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα εν όψει της αργίας των Χριστουγέννων, ενώ το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παρέμεινε κλειστό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 1.508,93 μονάδες αυξημένος οριακά κατά 0,1%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.614,28 μονάδες (0,21%) και στo Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 στις 6.479 μονάδες (0,7%).

Μεγάλη άνοδο κατά 9% σημείωσε η μετοχή της Capgemini ύστερα από δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας Hindustan Times ότι η Wipro Ltd αναμένεται να καταθέσει προσφορά εξαγοράς της εταιρείας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και ο κλάδος των τραπεζών ύστερα από δημοσίευμα ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου επενδυτικού fund που θα διαχειρίζεται κεφάλαια που ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 900 δισ. δολάρια, καθιστώντας το μεγαλύτερο του κόσμου.

Οι Financial Times αναφέρουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα τους, χωρίς να κατονομάζουν την πηγή, ότι της προσπάθειας θα ηγηθεί το σαουδαραβικό επενδυτικό κεφάλαιο Public Investment Fund, που μέχρι τώρα είχε άδεια μόνο για εσωτερικές επενδύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα