Ομολογιακά δάνεια 237 εκατ. της Νηρεύς

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:54
UPD:11:55
Νηρεύς

Στην έκδοση τεσσάρων ομολογιακών δανείων ύψους έως 237 εκατ. ευρώ προχωρά η εταιρεία Νηρεύς, η οποία στο πλαίσιο της έκτακτης Γ.Σ. που έχει προγραμματιστεί για την 27η Νοεμβρίου καλείται να εγκρίνει τις σχετικές αποφάσεις. Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, οι σχετικές αποφάσεις αφορούν την έκδοση ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 40 εκατ. ευρώ, δύο κοινών εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων έως 160 εκατ. και έως 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, και ενός κοινού ομολογιακού δανείου έως 7 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η εταιρεία προχωρά στην έναρξη της διαδικασίας απόσχισης των μονάδων Β. Εύβοιας, ιχθυογεννητικού σταθμού Κανατάδικα και λοιπά σχετικά στοιχεία και στην εισφορά του σε νέα 100% θυγατρική ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα συσταθεί γι’ αυτό τον σκοπό και στη συνέχεια αναμένεται να μεταβιβασθεί στον επενδυτή Μπιτσάκος Γ&Π Υδατοκαλλιέργειες ΑΕ (Diorasis).

Οι εν λόγω διαδικασίες συμμορφώνονται με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία ενέκρινε την Diorasis ως τον κατάλληλο αγοραστή των περιουσιακών στοιχείων υπό εκποίηση στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που είχε θέσει για την έγκριση της αγοράς των μετοχών της Νηρεύς και της Σελόντα από τον όμιλο Ανδρομέδα. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της Νηρέας όρισε ως ισολογισμό μετασχηματισμού αυτόν με ημερομηνία 30.9.2019, ενώ επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της απόσχισης και σύστασης νέας εταιρείας με εισφορά του αποσχιζόμενου κλάδου τελεί υπό τις προϋποθέσεις των νομίμων αποφάσεων του Δ.Σ. και της Γ.Σ. των μετόχων για την έγκριση των όρων της σκοπούμενης απόσχισης, καθώς και της λήψης των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία εγκρίσεων των αρμοδίων προς τούτο αρχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα