Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για πέμπτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών ενεργείας και των μεταλλουργιών μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου και των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο χαμηλότερη του 0,1%, φθάνοντας στις 157,29 μονάδες στις 11:48 π.μ. στο Τόκυο, αυξάνοντας την άνοδο των τεσσάρων του 3,6%, τη μακροβιότερη από τις 3 Οκτωβρίου. Φέτος ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 12%, ωστόσο οδεύει να κλείσει το έτος με τα χαμηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,5%, φθάνοντας στις 15.570,29 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2%, φθάνοντας στα 95,97 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη χθες, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 26 Νοεμβρίου. Πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό διαπραγματεύθηκε στα 95,99 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν χθες άνοδο 0,5%. Ο χρυσός αναρριχήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων μετά τη διολίσθηση του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι του ευρώ. Το πολύτιμο μέταλλο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου αγοράστηκε στα 827,30 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα