Δύο κοινοπραξίες-«μνηστήρες» στο πρότζεκτ της «Αριάδνης»

ΤΕΡΝΑ-Siemens και Μytilineos-General-Nari
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 22:03
UPD:22:03
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Δύο σχήματα θα διεκδικήσουν την κατασκευή των σταθμών εναλλασσόμενου/συνεχούς ρεύματος, στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές της Αριάδνη Interconnection, της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του έργου, «μνηστήρες» για την υλοποίηση των σταθμών είναι οι δύο κοινοπραξίες ΤΕΡΝΑ-Siemens και Μytilineos-General-Nari, όπως προέκυψε από τη χθεσινή αποσφράγιση των τεχνικών προσφορών που υποβλήθηκαν στον σχετικό διαγωνισμό.

Πέρα από τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση των δύο σταθμών μετατροπής, στον ίδιο διαγωνισμό προβλέπεται η υλοποίηση και ενός υποσταθμού για την ηλεκτρική διασύνδεση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Το έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών στον διαγωνισμό για τους σταθμούς μετατροπής εξέπνευσε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου. Έτσι, σύμφωνα με πηγές της Αριάδνη Interconnection, μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας, μπαίνει σε τροχιά πλήρους υλοποίησης η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.

Κ.Δ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα