Morgan Stanley: Οι νέες συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 11:44
UPD:11:59
REUTERS/MIKE BLAKE

Νέες συστάσεις και τιμές- στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας δίνει η Morgan Stanley, μετά την έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια και εν γένει τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και την οικονομία. 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «υπεραπόδοσης» (overweight) για την Εθνική Τράπεζα, την οποία και αναδεικνύει πλέον σε κορυφαία επιλογή για τον κλάδο, με την τιμή στόχο στα 3,1 ευρώ. Σταθερή σε «υπο-απόδοση» (underweight) η σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς, με την τιμή- στόχο ωστόσο να αναθεωρείται σημαντικά προς τα επάνω στα 2 από 1,3 ευρώ. 

Αναβάθμιση της σύστασης εξασφαλίζει η Alpha Bank σε «ουδέτερη» (equalweight) από «υποαπόδοση». Η τιμή στόχος αναθεωρείται επίσης επί τα βελτίω στα 1,7 από 1,2 ευρώ.

Στον αντίποδα η σύσταση για τη Eurobank υποβαθμίζεται σε «ουδέτερη» από «υπεραπόδοση» με την τιμή- στόχο στα 0,9 ευρώ από 1 ευρώ, καθώς οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου εκτιμούν ότι η πρόοδος της τράπεζας έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό ληφθεί υπόψη από τους επενδυτές και αποτυπωθεί στο ταμπλό. 

Οι ειδικοί της Morgan Stanley υπολογίζουν ότι ο «Ηρακλής» θα βοηθήσει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο να απαλλαγεί από κόκκινα δάνεια αξίας 22 δισ. ευρώ το 2020, μειώνοντας τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από το 36% στο 23%. Σημειώνουν δε ότι oι κρατικές εγγυήσεις θα κάνουν τις τιτλοποιήσεις πιο ελκυστικό εργαλείο. Παράλληλα θεωρεί ότι τα δεδομένα για την οικονομία και το πολιτικό περιβάλλον δρουν επίσης υποστηρικτικά. Ωστόσο δεν βλεπει περαιτέρω άνοδο των τραπεζικών μετοχών, που έχουν ήδη επιδοθεί σε εντυπωσιακό ράλι. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα