Στην Αθήνα από την Πόλη η «Ζουμπουρλού» του Ομίλου Καστελόριζο

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 18:09
UPD:18:11

Το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Αντώνη Σταύρου, του ομίλου Καστελόριζο, με εμπειρία 35 ετών στην εστίαση, φέρνει μία αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στον τομέα του γλυκού με ένα κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που συνδυάζει γλυκές κι αλμυρές γεύσεις.

Πρόκειται για το δέκατο σημείο πώλησης, στο οποίο έδωσε το όνομα «Ζουμπουρλού», που, λειτουργεί στην πλατεία του Ψυρρή, ως κομφεταρία - πιτασερί, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, που, εκτός από παραδοσιακά και πολίτικα γλυκά, σερβίρουν και χειροποίητες πίτες.

Με τη νέα επένδυση, ύψους 700.000 ευρώ, ο Α. Σταύρου, μαζί με τον γιο του, Βασίλη, κάνουν ένα ακόμα βήμα στον κλάδο της εστίασης.

Η ιδέα για τη Ζουμπουρλού «γεννήθηκε» πριν από έξι χρόνια σε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και υλοποιήθηκε μόλις βρέθηκε το κατάλληλο ακίνητο, στην πλατεία Ψυρρή. Πρόκειται για ένα παλιό πέτρινο κτίριο της οικογένειας Αλιμόνου, που επιπλέον, στον πάνω όροφο διαθέτει ξενώνα με τέσσερα δωμάτια, τα οποία έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία που τα διαχειρίζεται για εμπορική εκμετάλλευση.

Στα πλάνα της ιδιοκτησίας περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση της ταράτσας, ώστε την επόμενη σεζόν να λειτουργήσει ως roof garden. Η οικογένεια Σταύρου, παρότι το κατάστημα μετρά σχεδόν τρεις μήνες ζωής, έχει ήδη δεχθεί προτάσεις για τουλάχιστον δύο ακόμη γλυκοπωλεία «Ζουμπουρλού» στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής. Ωστόσο, ο Α. Σταύρου επιδιώκει να αναπτύσσεται ο όμιλος με προσεκτικά βήματα, γι' αυτό και, όπως ανέφερε ο ίδιος, «είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για επέκταση της ιδέας».

Στην κυριότητα του ομίλου βρίσκονται τα καταστήματα Καστελόριζο Κηφισιάς, Καστελόριζο Βάρκιζας, Ορίζοντες Λυκαβηττού, Όμικρον Μεζέ στην Κηφισιά, Ρακί Μεζέ στην Καλλιθέα, Κ. Grill στις Τζιτζιφιές και τη Βούλα, Μezze Glyfada και Ramino στη Γλυφάδα.

Ο όμιλος απασχολεί 350 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 15 απασχολούνται στο νέο κατάστημα, τη «Ζουμπουρλού». Όσον αφορά τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, το 2018 ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2017 με τα εστιατόρια Βάρκιζας και Βούλας να έχουν ρεκόρ ανόδου. Μάλιστα, και το 2019 αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Σε σχέση με τις τιμές, ο Όμιλος έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταύρου τονίζει ότι οι μειώσεις φόρων είναι ευεργετικές για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης. Ειδικά για τον τομέα των ψητοπωλείων, όπου οι ανοδικές πιέσεις των τιμών του κρέατος είναι έντονες το τελευταίο διάστημα.

Φάνης Zώης



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα