Σε επίπεδα ρεκόρ το ρευστό της Berkshire - Σε «κυνήγι» εταιρειών ο Μπάφετ

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 08:11
UPD:09:55
REUTERS/SCOTT MORGAN

Σε άνευ προηγουμένου επίπεδα ανήλθε το ρευστό που έχει στη διάθεσή της η Berkshire Hathaway το τρίτο τρίμηνο. Έτσι  ο προφήτης της Όμαχα, όπως αποκαλείται συχνά ο Γουόρεν Μπάφετ, είναι ελεύθερος να συνεχίσει το «κυνήγι» για μερίδια σε μεγάλες επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις 30 Σεπτεμβρίου το ρευστό και άμεσα ρευστοποιήσιμο ενεργητικό (πχ βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα) της εταιρείας ήταν 128 δισ. δολάρια. έναντι 122 δισ. δολαρίων στα τέλη του δεύτερου τριμήνου. 

Η Berkshire προχώρησε στην επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 700 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ενώ από τις αρχές του έτους έχει διαθέσει 2,8 δισ. δολάρια για επαναγορές μετοχών. Παρόλα αυτά μερίδα μετόχων της εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν τους επιστρέφει αρκετά δεδομένων των υψηλών κερδών και της τεράστιας ποσότητας ρευστού. 

Τα καθαρά κέρδη του κολοσσού περιορίστηκαν στα 16,5 δισ. δολάρια ή 10,119 δολάρια ανά μετοχή Τάξης Α, από 18,5 δισ. δολάρια ή 11,280 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο το τρίτο τρίμηνο του 2018 περιελάμβανε μεγάλα εφάπαξ οφέλη. Τα λειτουργικά κέρδη, από τα οποία εξαιρούνται ορσιμένα επενδυτικά αποτελέσματα, από την άλλη αυξήθηκαν στα 7,9 από 6,9 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. 

Να σημειωθεί ότι η Berkshire Ηathaway έχει ισχυρότατη παρουσία σε υπηρεσίες σιδηροδρόμων, επιχειρσεις κοινής ωφελείας, στην ασφαλιστική αγορά, όπως επίσης στη βιομηχανία και το λιανεμπόριο. Διαθέτει μερίδια μεταξύ άλλων στις εταιρείες Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom, Geico και See's Candies. Αρκετά υψηλές είναι επίσης οι τοποθετήσεις της στην Αpple και την τράπεζα Wells Fargo. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα