ΟΤΕ: Στα 25 εκατ. η ανακαίνιση του διοικητικού μεγάρου

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 15:51
Eurokinissi

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη 
[email protected]

Εκτεταμένη ανακαίνιση του διοικητικού μεγάρου στο Μαρούσι έχει αποφασίσει ο ΟΤΕ με σκοπό όταν ολοκληρωθεί να μετακομίσουν εκεί όλοι οι εργαζόμενοι (περίπου 1.200) που σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένο κτήριο στην Παιανία, ιδιοκτησία της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ. 

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι του ομίλου. Η ανακατασκευή του διοικητικού μεγάρου θα υλοποιηθεί σταδιακά, τα επόμενα τρία χρόνια, ανά όροφο και οι εργαζόμενοι θα μεταφέρονται τμηματικά σε άλλα κτήρια μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του έργου της ανακαίνισης είναι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω κτήριο, 13 ορόφων, συνολικής δόμησης 64.785 τ.μ. βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, επί της λεωφόρου Κηφισίας 99. Σήμερα εργάζονται σε αυτό περίπου 2.600 άτομα και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έπειτα από την ανακατασκευή του θα μπορεί να στεγάσει περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Ανακαίνιση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα έχει αποφασίσει ο ΟΤΕ και για ένα άλλο κτήριό του, με την ονομασία ΥΜΑ-ΝΥΜΑ, επί των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Η ανωδομή του ανέρχεται σε 35.600 τ.μ. και η συνολική του δόμηση, μαζί με τα υπόγεια, σε 42.700 τ.μ.  

Το κτήριο στην Παιανία

Το κτήριο γραφείων της Prodea στην Παιανία το οποίο, εφόσον υλοποιηθεί ο παραπάνω σχεδιασμός, ο ΟΤΕ θα ξενοικιάσει έχει μισθώσιμη επιφάνεια 61.671 τ.μ. και είναι ένα από τα λίγα σύγχρονα κτήρια που έχει πιστοποίηση με αυξημένες απαιτήσεις και προδιαγραφές του αμερικανικού οργανισμού LEED για το χαρακτηρισμό του ως «Green Building - Gold level». Η διάρκεια της σύμβασης μεταξύ Prodea - Cosmote είναι 32 έτη με ελάχιστη εγγυημένη διάρκεια υπέρ του εκμισθωτή τα δέκα έτη, δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2022. 

Όπως εκτιμάται η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να φέρει εντός του διοικητικού μεγάρου τους εργαζόμενους από το μισθωμένο κτήριο της Παιανίας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η ΟΤΕ Estate διαθέτει ακίνητη περιουσία, συνολικής εμπορικής αξίας περίπου 0,83 δισ. ευρώ, βάσει της εκτίμησης που έγινε στο τέλος του 2018 από την εκτιμητική εταιρεία Πειραιώς Real Estate. Πρόκειται ειδικότερα για 2.288 οικόπεδα συνολικής επιφανείας 9,22 εκατ. τ.μ., εκ των οποίων έχουν ανεγερθεί 2.440 κτήρια συνολικής δομημένης επιφανείας 1,13 εκατ. τ.μ. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα