Ανοίγει το νέο Factory Outlet

Από τη Folli Follie στον Άγιο Στέφανο με στόχο την ενίσχυση ρευστότητας
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 18:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Από την έντυπη έκδοση

Της Σ. Εμμανουήλ
[email protected]

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να εγκαινιάσει το νέο Factory Outlet η Folli Follie ενεργοποιώντας ένα παλαιό σχέδιο, με χαμηλότερο όμως budget, σε μια συγκυρία που βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της πτώχευσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για αξιοποίηση αποθηκευτικού χώρου, αφού οι ανάγκες στις σχετικές υποδομές της FF στον Άγιο Στέφανο έχουν μειωθεί δραστικά μετά την απώλεια των αποκλειστικών συνεργασιών της με διεθνείς οίκους μόδας, ενώ την ίδια στιγμή στην τοπική αγορά δεν υπάρχουν εκπτωτικά πολυκαταστήματα. Επίσης, η επένδυση ήταν αμελητέα για τη μετατροπή των αποθηκών που διατηρεί στο 22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο, σε κτηριακή εγκατάσταση πλησίον των κεντρικών της γραφείων. Στον συγκεκριμένο χώρο διενεργούσε bazaar τα τελευταία χρόνια προσελκύοντας εκατοντάδες καταναλωτές των βορείων προαστίων τζιράροντας ταυτόχρονα αρκετές χιλιάδες ευρώ σε λίγες ημέρες.

Η επιτυχία αυτών των bazaar σε συνδυασμό με την τακτική πελατεία του καταστήματος stock στις εγκαταστάσεις της FF αλλά και τη σταθερή ζήτηση που καταγράφουν τα άλλα δύο πολυκαταστήματα Factory Outlet, στην οδό Πειραιώς και στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, οδήγησαν στην απόφαση επέκτασης της αλυσίδας πολυκαταστημάτων outlet με ένα νέο σημείο. Η πινακίδα του νέου Factory Outlet σηκώθηκε ήδη στον Άγιο Στέφανο και εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει σε επιφάνεια περίπου 1.000 τ.μ., ικανοποιώντας έναν στόχο που είχε θέσει η διοίκηση πριν από μερικά χρόνια - μιλώντας βέβαια τότε για σημαντική επένδυση σε τριπλάσιας επιφάνειας κατάστημα. 

Με τη λειτουργία του νέου outlet η εταιρεία προσβλέπει σε ενίσχυση της ρευστότητάς της που βρίσκεται στο κόκκινο.
Σημειώνεται επίσης ότι μόλις πρόσφατα η PwC άρχισε τον διαχειριστικό έλεγχο για τη χρήση 2017 και τον οικονομικό για τη χρήση 2018, ενώ υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 6 Νοεμβρίου, θα κληθεί να υπερασπιστεί την πάγια θέση της να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της ένα σχέδιο εξυγίανσης μέχρι να φτάσει σε συμφωνία που θα ανάψει το πράσινο φως για αίτημα προς το Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να εγκρίνει υπαγωγή της στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Οι δύο ομολογιούχοι που έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καθώς και αίτηση πτώχευσης της FF Group, Valantis International Ltd και Darsi International Ltd, είναι πιστωτές της από τα δύο ομολογιακά δάνεια σε ελβετικό φράγκο (κατέχουν αθροιστικά ομόλογα περίπου 4 εκατ. ελβετικών φράγκων ή 0,87% των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας). 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα